Sierpleisters

Sierpleister is een afwerklaag voor bestaande muren. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten stucwerk

Stukwerk

Lees hier over de verschillende mogelijkheden met stukwerk

Sierpleister is een afwerklaag voor bestaande muren. Sierpleister is een verzamelnaam voor verschillende soorten stucwerk, zoals spachtelputz, miniputz, marmerpleister en granol, maar ook schuurwerk.

Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking voor wanden. Het wordt in diktes van 3 tot 5 mm aangebracht. De bijzondere structuur van schuurwerk ontstaat door het mengen van gips met fijn zand. De wand of plafond wordt licht geschuurd. Door de slagen in de eindafwerking wordt er een soort wolken effect gecreëerd. Bij schuurwerk is, evenals bij de andere soorten sierpleister, schilderen niet meer nodig. Door de natuurlijke vochtregulering van schuurwerk is het uitermate geschikt voor natte ruimtes, zoals de badkamer.

De voordelen van schuurwerk:

  • Schilderen niet meer nodig
  • Natuurlijke vochtregulering, geschikt voor afwerking van vochtige ruimtes

Spachtelputz

Spachtelputz is een sierpleister op kunststofbasis. Dit materiaal bestaat voornamelijk uit gebroken marmerkorrels en geeft een fraaie korrelstruktuur. Spachtelputz heeft een dikte van 1 tot 4 millimeter. Spachtelputz is mogelijk in nagenoeg elke kleur. Na verloop van tijd niet meer blij met de gekozen kleur? Omdat spachtelputz goed overschilderbaar is, is dat geen probleem. Spachtelputz is vanwege de hoogwaardige kwaliteit van het materiaal zowel buiten als binnen te gebruiken.

De voordelen van spachtelputz:

  • Geschikt voor binnen en buiten
  • Fraaie korrelstructuur
  • Vrijwel alle kleuren mogelijk
  • Overschilderbaar
  • Kleurvast en stootvast

Granol

Volgens Wikipedia is Granol een van de eerste sierpleisters die vooral eind jaren zeventig en begin jaren tachtig van de twintigste eeuw zeer populair was. Granol kan in een waaiervorm worden aangebracht, maar ook staand, in welk geval men een op boomschors lijkende structuur te zien krijgt.

Marmerpleister

Marmerpleister is een sierpleister, opgebouwd uit marmerkorrels. Het is op verschillende wijzen aan te brengen. Van fijn tot zeer grof. Het materiaal bestaat uit verschillende gekleurde fijne steentjes, wat de muur een mooie uitstraling geeft. Marmerpleister is goed te reinigen. Ook buiten kan marmerpleister prima worden gebruikt.

U wil een mooie wand in kleur?

Stukwerk kan in kleur opgezet, maar kan ook gewoon achteraf in de gewenste kleur worden afgewerkt. Dit maakt eigenlijk geen verschil.
Veel belangrijker bij een gekleurde wand of muur is de kleurkeuze.

Denk goed na over de kleur

Soms is een kleur als het er eenmaal op zit, veel donkerder dan van tevoren ingeschat.
Denk goed na over de kleur en neem de hoeveelheid licht inval en andere factoren die de kleur kunnen beïnvloeden, mee in uw besluit en voorkom teleurstelling of extra werk en kosten.

U vraagt, wij stuken.

U kunt amstuc bereiken per telefoon op 020 6363481, mobiel op 06 22563847, of per email op amstuc@gmail.com.  Bel of mail vandaag nog voor een afspraak of voor meer informatie.
 

Contact

3 + 12 =

Meteorensingel 34 Amsterdam

020-6363481 / 0622563847

amstuc@gmail.com