Tips

Tips voor wanneer u zelf aan de gang gaat met stucen van muur of plafond

Reacties

Reacties lezen of er zelf een achterlaten

Zelf stucen? Met een goede voorbereiding en aanschaf van de juiste materialen kun je ook zelf je wand afwerken.

Tips voor wanneer u zelf aan de gang gaat met stucen van muur of plafond.

  • Bereken hoeveel u nodig hebt. Maak niet te weinig aan. Als u een muur voor de helft stuukt en u doet later de rest omdat het materiaal op was en u eerst nieuw moest aanmaken, dan blijf je dat achteraf vaak zien.
  • Houd rekening met het feit dat uw aangemaakte granol of ander pleister tijdens het stucen al meteen langzaam opdroogt. Bedenk van tevoren hoeveel oppervlakte u op een dag of dagdeel kunt of wil doen. Zo kunt u goed berekenen hoeveel goudband of ander band u nodig hebt. Maak niet voor de hele dag aan, maar deel uw project in een paar stukken. U heeft dan ook geen stress van opdrogend materiaal.
  • Begin zo mogelijk met de kleinste oppervlakte, niet met de grootste muur. En liefst ook in het donkerste deel van de muur. U kunt dan eerst even ‘inkomen’ en als het wat minder strak wordt dan u in gedachte had, dan zal het op die plek minder opvallen dan wanneer u meteen met de lange wand was begonnen.
  • Uw wand in een kleur stucen? Begin licht. Voorkom dat een kleur veel donkerder uitpakt dan dat u zich het eigenlijk voorstelde.

Hulp nodig? U kunt amstuc bereiken per telefoon op 020 6363481, mobiel op 06 22563847, of per email op amstuc@gmail.com. Bel of mail vandaag nog voor een afspraak of voor meer informatie.

Ja, leuk. Tips. Maar ik heb twee linkerhanden…

Als u het liever zelf had gedaan om kosten te besparen, dan heb ik een goede mogelijkheid:

U kunt veel voorbereiden en mij assisteren bij het stukwerk. Dit zorgt dat ik minder hoef te doen en sneller klaar ben. En dàt werkt door in de prijs! U maakt uzelf nuttig en bespaart zo een hoop geld.

Meer weten?

Bel Stukadoorsbedrijf Amstuc, voor informatie over het nieuwe samenwerken met Amstuc!

Tel 020 6363481 / 06 22563847 of per mail op amstuc@gmail.com
 

Contact

4 + 3 =

Meteorensingel 34 Amsterdam

020-6363481 / 0622563847

amstuc@gmail.com